Recent Posts

Kinesisk duftende suppe

Kinesisk duftende suppe

1 besætning 0,5 l vand 1 suppeterning 3 forskellige fint snittede grøntsager, fx 2 forårsløg, ½ rød snackpeber, ½ gulerod Risnudler – mindre end man skulle tro 2 cl sake, sherry eller Sharlachberg weinbrand. Ordn grøntsagerne Sæt vand over Kom terning i og opløs den 

Fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe

2 personer 4 zittauerløg (almindelige løg), hakkes fint 1 tsk olie (oliven eller raps) 4 fed hvidløg, hakkes fint tørret timian 1 l vand 2 bouillonterninger (hønse eller klar) salt og peber Pil løgene og hak dem Varm olien op i en gryde Steg løg 

Tørret frugt

Tørret frugt

Tørret frugt er godt at have med på tur

Hav det i en pose, eller en beholder

Nødder
Rosiner
Bananskiver

Frugt på tur

Frugt på tur

Skær frugt i små stykker, så de passer til 2-3 bidder. Kom dem i en plastboks og tag dem med på tur. Frugt kan være: Æbler Pærer Bananer Kiwi Vindruer Appelsiner Mandariner Andre sukkerholdige frugter, som giver lidt væske og energi

Bakskuld

Bakskuld

1 person 2-3 bakskuld (røget, saltet og tørret ising) Skær finnerne af isingen med en skarp saks Flå skindet af begge sider Varm grillen og giv bakskulden varme på begge sider. Den skal dufte Smag til med salt og peber Servér på en tallerken på 

Pandekager

Pandekager

1 portion, ca. 10 stk.

150 g hvedemel
4 dl. mælk
50 g smør
3 pasteuriserede hele æg
½ tsk. groft salt

Tallerken og alufolie til at holde pandekagerne varme

Kom mælk i en skål

Pisk forsigtigt melet i indtil det er en “klumpfri” jævning

Smelt smørret på panden, og hæld det i dejen

Tilsæt æg og salt, pisk godt igennem og lad dejen hvile 1/2 time

Hæld forsigtigt dej i panden, ca. 1/2-3/4 dl) og bag en pandekage ad gangen. Ca. 1 min på hver side ved kraftig varme.
Pandekagen er gylden, når den er færdig. Vend pandekagen undervejs (Husk at lave “pandekageflippet” ud over rælingen :-))

Hold pandekagerne varme under alufolie, mens resten af pandekagerne bages

Spises med fx. syltetøj, is, sukker, jordbær, chokoladesovs, bananer eller andet godt til

Aspargessuppe

Aspargessuppe

4 personer, eller 2 sultne Wayfarersejlere 1 dåse Aspargessnitter 25 gram smør eller olie 3 spsk. hvedmel 7,5 dl vand 1.5 suppeterning 2 pasteuriseret æggeblommer/1 “beholder” 1 tsk. salt Lav en melbolle Smelt smørret, varm olien Kom melet i og rør rundt Tilføj vandet og 

Fladbrød

Fladbrød

Grundopskrift til 4 personer, ca. 8 brød. 1 kop er 2,5 dl, eller hvad man har, fx et krus. 1 kop rugmel 1 kop hvedemel 1 kop grahamsmel 1 kop ymer eller øl 2 teskefuld salt Vand efter behov. Dejen skal være elastisk, men må 

Asparges og røræg

Asparges og røræg

1 person

Røræg

1 æg
1 spsk vand
1 tsk smør

Pisk æg og vand med en gaffel, fx i et glas
Smelt smør på en pande ved lav til mellem varme
Kom æggemassen over på panden. Sluk for varmen og kom låg på. Det giver en blank overflade

Asparges

4 grønne asparges.

Kom vand i en gryde og bring det i kog
Knæk aspargesene. De knækker det rigtige sted af sig selv. Smid rod-delen ud
Kom asparges i og sluk for varmen. Koges i ca. 1 minut.
Tag dem op og lad dem dryppe af

Servér

Tomatsuppe

Tomatsuppe

1 portion 4 dl 1 tsk. olie 1 finthakket løg 2 dl grøntsagsbouillon (terning og vand eller koncentrat og vand) 1/2 tsk. tørret basilikum 200 g flåede hakkede tomater salt peber evt. børd Varm olien i en gryde. Tilsæt det hakkede løg. Steg ved mellemvarme