Aspargessuppe

Aspargessuppe

4 personer, eller 2 sultne Wayfarersejlere

1 dåse Aspargessnitter
25 gram smør eller olie
3 spsk. hvedmel
7,5 dl vand
1.5 suppeterning
2 pasteuriseret æggeblommer/1 “beholder”
1 tsk. salt

Lav en melbolle
Smelt smørret, varm olien
Kom melet i og rør rundt

Tilføj vandet og opløs melbollen.
Når det simrer, så smuldr suppeterningerne i
Tag lidt af suppen op i et krus

Hæld indholdet at dåsen med aspargessnitter i

Når indholdet i kruset er kølet lidt, så bland æggeblommerne i og hæld det i suppen (“liér” suppen)

Lad suppe varme op, men ikke koge

Smag til med salt og peber

Servér i en dyb skål, hvis det er roligt, ellers servér i en kop

Giv fladbrød til, som tilberedes først, og varmes mens suppen simrer