Pandekager

Pandekager

1 portion, ca. 10 stk.

150 g hvedemel
4 dl. mælk
50 g smør
3 pasteuriserede hele æg
½ tsk. groft salt

Tallerken og alufolie til at holde pandekagerne varme

Kom mælk i en skål

Pisk forsigtigt melet i indtil det er en “klumpfri” jævning

Smelt smørret på panden, og hæld det i dejen

Tilsæt æg og salt, pisk godt igennem og lad dejen hvile 1/2 time

Hæld forsigtigt dej i panden, ca. 1/2-3/4 dl) og bag en pandekage ad gangen. Ca. 1 min på hver side ved kraftig varme.
Pandekagen er gylden, når den er færdig. Vend pandekagen undervejs (Husk at lave “pandekageflippet” ud over rælingen :-))

Hold pandekagerne varme under alufolie, mens resten af pandekagerne bages

Spises med fx. syltetøj, is, sukker, jordbær, chokoladesovs, bananer eller andet godt til