Hot Karry Suppe
1 besætning
1,0 l vand
2 suppeterning (1 terning svarer til 0,5 l suppe)
100 g bacon (skiver eller tern), klippe i mindre stykker
100 g fine ærter
1 stort løg, finthakket
2 dl parboiled ris
2 spsk Ostindisk Karry af bedste kvalitet
Lidt frisk hakket eller tørret chili
1/2 dåse kokosmælk (hvis det er blevet for stærkt)
(50 g fedtstof, hvis nødvendigt. Afhænger af kogegrej)
Klip bacon
Steg bacon sprød i en gryde. Tilsæt evt. fedtstof.
Tag bacon op på en dyb tallerken
Ordn løg og hak det
Løget svitses i bacon fedtet
Kom karry i og svits karryen kort
Tilsæt ris
Tilsæt vand og suppeterninger
Bringes i kog under låg
Koges i 20-30 min til risene er møre
Kom ærter i og varm et par minutter
Smag til med salt, vis nødvendigt
Tilsæt bacon lige før servering.
Servér portionsvis i fx et krus.
Man kan spice yderligere op ved at drysse hakket frisk eller tørret chili over.
Not So Hot Karrysuppe
Hvis suppen er blevet for stærk, kan den mildnes med 1/2 ds kokosmælk. Det smager faktisk ret godt 🙂